| LONDON, UK | 2016

With a play on architecture, our design aims to fulfil the simple primary purpose of a Summer House: a space for shelter and relaxation. The design is based on projecting an inverse replica of the historic Queen Caroline’s Temple – a tribute to its robust form, space and material, recomposed into a new architectural language.

By rotating the Temple’s interior space, we expose the structure’s neo-classical plan, proportions and form. Using prefabricated building blocks assembled from rough sandstone similar to those used in building the Temple, in contrast with a soft interior finish, our composition generates the basic elements of architecture – a room, a doorway and a window – for people to interact with the building, the environment and with one another. The carved out void, homely interior and fragmented furniture blocks create comfortable spaces for people to eat, rest or play – in and around the house – all through the summer.